Досвід оптимізації технологічних схем водоспоживання вітчизняних промислових підприємств - Шахновський, А. М.; Статюха, Г. О.; Квітка, О. О.; Єжовський, Я. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Представлено досвід проектування та модернізації технологічних схем водоспоживання промислових підприємств шляхом із використанням розробленого авторами програмно—алгоритмічного забезпечення. Розглянуто та проілюстровано прикладами особливості структурної оптимізації схем водоспоживання у різних галузях промисловості, а також підхід до експериментально-статистичної ідентифікації моделей одиниць водоспоживання у статиці.