Історія формування концептуальних засад теорії аграрного реформування в Україні - Мороз, О. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
В статті досліджується ретроспектива формування концептуальних в теоретико-методологічному та прикладному плані засад теорії аграрного реформування в Україні. Встановлено, що основні завдання та ідеологія сучасних реформ мають домінантний елемент наслідуваності щодо проблематики та філософії аналогічних заходів, що здійснювалися на терені України принаймні із середини ХІХ ст.