Формування бази даних в АСКОЕ для визначення втрат електроенергії в розподільних мережах - Пашенко, А. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглядаються шляхи розв'язку проблеми визначення втрат електроенергії і максимального відхилення напруги в розподільних електричних мережах (ЕМ) із застосуванням різноманітних джерел вихідної інформації. Показано, що визначення технологічних втрат електроенергії в середовищі автоматизованої системи комерційного обліку електроспоживання (АСКОЕ) забезпечує нові можливості їх аналізу, структурування, а також розв'язку ряду актуальних експлуатаційних задач.