Зниження рівня несиметрії напруг в процесі керування конденсаторними установками в електричних розподільчих мережах в умовах наявності післядій - Терешкевич, Л. Б.; Цибульський, М. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Математично поставлена задача оперативного управління несиметрією напруги в вузлі навантаження розподільчої електричної мережі за допомогою конденсаторних установок. Доведено необхідність врахування явищ післядії при такому управлінні вже на етапі попередньої оцінки ефективності комутацій. Розроблений ряд алгоритмів аналізу математичної моделі управління забезпечує отримання оптимального розв'язку та врахування в необхідному об’ємі явищ післядії. Працездатність алгоритмів демонструється на тестовому прикладі.