Визначення технічного стану ізоляції розподільних мереж напругою 6—10 кВ з урахуванням впливу несиметрії параметрів ізоляції відносно землі - Кутін, В. М.; Матвієнко, С. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Викладено результати дослідження впливу несиметрії параметрів ізоляції повітряних мереж напругою 6—10 кВ відносно землі на виконання умов працездатності ізоляції. Показано, що окрім умов працездатності, сформованих на вимогах до електробезпеки, можна також використовувати для визначення технічного стану ізоляції умови працездатності, основані на визначені потужності втрат в ізоляції від струмів стікання на землю. Результати досліджень подаються для двох випадків стану навколишнього середовища — погоди без опадів і вологої погоди. Також показано, що для сухої погоди обидві умови працездатності є рівноцінними і можуть одночасно використовуватись для визначення технічного стану ізоляції мережі. Обґрунтовано недоцільність використання умов працездатності, основаних на визначенні потужності втрат в ізоляції від струмів стікання на землю у випадку вологої погоди, тому, що ці умови висувають значно занижені вимоги до технічного стану ізоляції і є недостатніми для виконання вимог електробезпеки.