Підвищення ефективності функціонування АСКОЕ засобами аналізу чутливості - Кулик, В. В.; Пискляров, Д. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглядаються шляхи вирішення проблем, що пов’язані з визначенням технічної складової втрат електроенергії в розподільних електричних мережах 10 кВ в середовищі автоматизованої системи комерційного обліку електроенергії (АСКОЕ) та аналізом вірогідності результатів вказаних розрахунків. Представлено метод оцінки вірогідності результатів розрахунку технічних втрат, що базується на оцінці інтервалів їх невизначеності, а також запропоновано критерій ефективності телеінформаційної підсистеми АСКОЕ, що може використовуватися як критерій якості під час оптимізації розстановки засобів телевимірювань.