Ідентифікація математичної моделі гідрологічних процесів на гідропості «Селище» річки Південний Буг - Мокін, В. Б.; Ящолт, А. Р. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто задачу ідентифікації регресійної математичної моделі для перерахунку даних багаторічних спостережень витрат та рівнів води річки Південний Буг гідропоста «Сабарів» на гідропост «Селище», яка виникла після ліквідації гідропоста «Сабарів». Після невдалої спроби ідентифікації залежності між даними цих двох створів, котрі спостерігались одночасно, було висловлено припущення про вплив попусків води із Сабарівської ГЕС. Ідентифікована багатопараметрова нелінійна регресійна математична модель гідрологічних процесів на гідропості «Селище», яка враховує вплив і Сабарівської ГЕС, і гідропоста «Сабарів». Отримана нова модель дасть можливість розширити ряд спостережень гідропоста «Селище» за рахунок даних гідропоста «Сабарів», що дасть великий еколого-економічний ефект.