Використання нелінійного програмування для моделювання розподілених схем очищення стічних вод промислових підприємств - Джигирей, І. М.; Квітка, О. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано методику синтезу розподілених систем очищення стічних вод, розроблену на основі концептуальних методів і нелінійного програмування з використанням математичних моделей процесів очищення, що дозволяє проводити розрахунок нових та модернізацію вже існуючих очисних систем. Загальна структура схеми очищення описується за допомогою коефіцієнтів розподілу потоків. Показано, що розподілені очисні схеми мають ряд переваг у порівнянні з існуючими системами каналізування стічних вод промислових підприємств.