Синтез реактивних масообмінних мереж - Безносик, Ю. О.; Бугаєва, Л. М.; Статюха, Г. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто методи синтезу масообмінних мереж. Розроблено масообмінну мережу для очищення газового потоку від забруднювача, який складається з трьох шкідливих речовин (NOx, CO2, HCl). Створено програмний продукт для оптимізації цього процесу, тобто знаходження мінімального числа абсорберів, Пінч-точки та оптимальних параметрів процесу.