Застосування алгоритмічної моделі до оптимізації інформаційно-обчислювальних систем в умовах невизначеності - Дубовой, В. М.; Никитенко, О. Д. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Під час проектування підсистем керування інформаційно-обчислювальних систем (ІОС) постає проблема синтезу системи керування ІОС, яка забезпечить оптимальний розподіл операцій на паралельні і послідовні. Для розв’язання задачі вводиться отримана на основі операторної моделі вартісна функція, яка є критерієм оптимальності. Запропонований підхід дозволяє здійснювати оптимізацію ІОС в умовах комбінованої стохастичної і нечіткої невизначеності на основі алгоритмічної моделі.