Вдосконалення блочного алгоритма криптографічного захисту інформації RC-5 та оцінка його ефективності - Нагорняк, Ю. В.; Дементьєв, Ю. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Подано варіант класифікації криптографічних алгоритмів, детально розглянуто блочний алгоритм RC-5, визначено його основні недоліки та показано шляхи їх усунення у модифікованому алгоритмі, а також проаналізовано вимоги, що висуваються до криптографічних алгоритмів та запропоновано оригінальні критерії визначення їх якості.