Застосування таймерних методів для кодування аудіоданих у комп'ютерній телефонії - Бардаченко, В. Ф.; Поліновський, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Одним із провідних напрямків розвитку телекомунікаційних технологій є інформаційна безпека й формування служб і завдань комп'ютерної телефонії з підвищеною безпекою. Значно зменшити вартість інформаційного захисту й підвищити його ефективність дозволяє методологія, в основі якої лежить ідентифікаційний ключ Бардаченка (BIK). Pозглянуто розроблені алгоритми кодування інформації, засновані на BIK з використанням таймерних методів. Розроблені алгоритми показали на практиці ефективність використання таймерних методів кодування інформації, що дозволить абонентові комп'ютерної телефонії захистити дані від несанкціонованого доступу й розшифровування аудіоданих.