Методи і шляхи реалізації тестового контролю інтерактивної системи колективної взаємодії - Пєтух, А. М.; Войтко, В. В.; Колодезна, Г. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Pозглянуто моделі та методи реалізації тестового контролю комп’ютерної інтерактивної системи колективної взаємодії. Нарівні з об’єктивним оцінюванням студентів програмно передбачається можливість експертних систем оцінювання, які базуються на використанні принципів теорії нечітких множин та моментів врахування суб’єктивних складових оцінювання. В процесі оцінювання дії користувачів контролюються, визначається час кожного користувача, що йде на виконання поточної елементарної операції, та рівень цілеспрямованості виконання завдання. Основним предметом дослідження при цьому постають перспективні технології освіти, що базуються на принципах групової взаємодії.