РОЗРОБКА ПРОГРАМНОГО МОДУЛЯ АВТОМАТИЗАЦІЇ ОБРОБКИ ДАНИХ ДЛЯ ПОСТАВОК МЕДИЧНИХ ТОВАРІВ - Варчук, І. В.; Мельник, О. Л. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2019)
Сьогодні особливої актуальності набуває питання автоматизації управління та моніторингу робочих процесів не тільки на станціях технічного обслуговування, а й на підприємствах в цілому. Спеціалізовані інформаційні системи або програмні модулі дозволяють заощаджувати час на монотонній роботі, аналізі процесів, контролювати задані цільові показники та автоматично формувати рекомендації. Розглянуті шляхи вирішення цих питань у галузі автоматизації обробки даних для поставок медичних товарів з використанням спеціалізованого програмного модуля. Проведено аналіз аналогів, який визначив основні недоліки наявних рішень, які потребують усунення. Метою дослідження є розширення функціональних можливостей медичних поставок та полегшення пошуку інформації про товар, постачальника, склад тощо. Для досягнення поставленої мети розроблено комплекс моделей системи в UML-нотації, структуру базу даних для оптимального подання усієї інформації предметної області та алгоритми оброблення цих даних. Запропоновані моделі та алгоритми реалізовані у програмному модулі автоматизації обробки даних для поставок медичних товарів. Клієнтська частина має зручний та зрозумілий інтерфейс для швидкої взаємодії користувача з системою та її базою даних в режимі реального часу. Система розроблена у вигляді desktop application (настільного додатку), написаного мовою C# з використанням об’єктно-орієнтованого програмування. Дані модуля зберігаються в базі даних MS SQL. Програмний модуль містить форми для керування відповідними операціями з використанням бази даних, а саме: форму авторизації, форму головного вікна, що відображує список замовлених поставок, форми інформації про склади, постачальників, товари, в яких містяться контролери для роботи з різними операціями в базі даних, та безпосередньо форму для оформлення поставки. Тестуючи програмний продукт, визначено переваги, що дозволять йому вийти на ринок та бути конкурентоспроможним: створено простий та зрозумілий інтерфейс; автоматизовано прямий зв’язок постачальників та замовників; реалізовано кілька типів користувачів у системі.