ДИНАМІКА ЕЛЕКТРОГІДРАВЛІЧНОГО СЛІДКУВАЛЬНОГО ПРИВОДУ ПРИСТРОЮ ДЛЯ ОБКОЧУВАННЯ ВІСЕНЕСИМЕТРИЧНИХ ПОВЕРХОНЬ - Дерібо, О. В.; Дусанюк, Ж. П.; Репінський, С. В.; Гораль, М. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Розроблена математична модель електрогідравлічного слідкувального приводу зі зворотним зв’язком за перепадом тиску в порожнинах виконавчого гідроциліндра пристрою для обкочування вісенесиметричних поверхонь. Пристрій забезпечує задане зусилля на інструменті (обкочувальному ролику). Для імітаційного моделювання приводу в середовищі MATLAB Simulink розроблена відповідна обчислювальна структура (блок-схема). Досліджено вплив параметрів приводу на його динамічні характеристики.