П’єзоелектричні перетворювачі механічних величин з п’єзоелементами в схемах електричних фільтрів - Шарапов, В. М.; Трембовецька, Р. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Описано п’єзоелектричні перетворювачі механічних величин з п’єзоелементами в схемах фільтрів режекторних, нижніх та верхніх частот. Отримано передавальну функцію та АЧХ таких перетворювачів.