ГАРМОНІЧНІ СКЛАДОВІ НАПРУГИ ТА СТРУМУ В МАГІСТРАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ - Кирик, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Розроблена математична модель автотрансформатора АОДЦТН-333000/750/330. Змодельовано електричну та магнітну системи автотрансформатора. Проведено дослідження гармонічного складу напруги та струму на імітаційній моделі мережі з однією лінією електропередавання 750 кВ. Визначено коефіцієнти викривлення THD по струму та напрузі в лінії електропередавання 750 кВ для геомагнітних струмів 50…200 А в нейтралях автотрансформаторів за активного та активно-індуктивного навантаження.