ТЕПЛОВІ РЕЖИМИ АСИНХРОННОГО ДВИГУНА З БАГАТОЗОННИМИ ОБМОТКАМИ СТАТОРА - Кіковка, С. В.; Титюк, В. К.; Чорний, О. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Розроблено теплову модель асинхронного двигуна з несиметричними багатозонними обмотками статора на основі методу багатотільних теплових схем. Запропоновано використання методу простору станів для розв’язання рівнянь теплової моделі. Встановлено, що використання багатозонної обмотки статора зменшує температуру двигуна за постійного моменту опору. Встановлено, що мінімум втрат з багатозонними обмотками статора має місце за умови однакової потужності окремих напівобмоток в асинхронному двигуні.