МОДЕЛЮВАННЯ І ОПТИМІЗАЦІЯ ПРОЦЕСУ ЦЕМЕНТАЦІЇ РТУТІ В УМОВАХ СТАТИСТИЧНОЇ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ - Бойко, Т. В.; Складанний, Д. М.; Потапенко, Т. Є. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Подано результати розв’язання наукової задачі побудови математичної моделі та оптимізації на її основі технологічного процесу цементації ртуті з використанням алюмінію як замінного металу. У задачі враховані умови часткової статистичної невизначеності отриманих експериментальних даних. Подано результати оптимізації процесу в умовах невизначеності за різних гіпотез про вид регресійної залежності між технологічними факторами та показником якості процесу.