УДОСКОНАЛЕННЯ НОРМАТИВНОЇ БАЗИ УКРАЇНИ З ЕЛЕКТРОБЕЗПЕКИ ДЛЯ ПЕРСОНАЛУ ЕЛЕКТРИЧНИХ СТАНЦІЙ ТА СИСТЕМ - Бондаренко, Є. А.; Андрієнко, Т. В.; Залізняк, І. Ю. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Запропоновано комбінований підхід щодо оцінювання ризиків електротравматизму від дії електромагнітного поля промислової частоти при адаптуванні нормативно-правових актів України до європейського і міжнародного законодавства. Наведено приклад оцінювання ризику електротравматизму з урахуванням міждержавного ГОСТ 12.1.002-84, значення гранично допустимої енергії та запропонованого виразу пробіт-функції, що дало змогу обґрунтовувати заходи щодо мінімізації ризику електротравматизму та професійно зумовленого захворювання від дії електромагнітного поля промислової частоти для персоналу електричних станцій та систем.