ПОБУДОВА ДЕРЕВА ПОШУКУ СПОСОБОМ З ВИКОРИСТАННЯМ МЕТОДУ МОНТЕ-КАРЛО І КОНТРОЛЕМ ФОРМИ ДЕРЕВА - Марченко, О. О.; Марченко, О. І.; Щербина, Б. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Детально описано механізм впливу способу контролю форми дерева пошуку на процес виконання пошуку в дереві методом Монте-Карло (MCTS). Виконано порівняння способу реалізації MCTS з контролем форми дерева зі стандартним способом реалізації цього методу. Показано, що за правильного підбору коефіцієнтів використання способу реалізації MCTS з контролем форми дерева приводить до підвищення результативності пошуку і, в результаті, до прийняття кращих рішень.