ПУСКОВІ РЕЖИМИ АСИНХРОННОГО ЕЛЕКТРОПРИВОДА ЗАРЕЗОНАНСНОЇ ВІБРАЦІЙНОЇ МАШИНИ - Ноженко, В. Ю.; Родькін, Д. Й.; Чорний, О. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Запропоновано розрахунок потужності приводних асинхронних двигунів нерегульованого електроприводу для вібраційних машин з дебалансними віброзбуджувачами, які працюють у зарезонансній зоні. Розрахунок потужності орієнтований на пусковий режим роботи електропривода для заздалегідь відомих конструкційних параметрів вібромашини. Наведено результати розрахунку номінального моменту та потужності асинхронних двигунів серії 4А для промислової вібраційної площадки, яка використовується для ущільнення бетонних сумішей у формі.