МОДЕЛЮВАННЯ ТЕМПЕРАТУРНОГО ПОЛЯ ПОРОХОВОГО ЗАРЯДУ АРТИЛЕРІЙСЬКОГО БОЄПРИПАСУ В УМОВАХ НЕСТАЦІОНАРНОГО ТЕМПЕРАТУРНОГО РЕЖИМУ - Міщенко, А. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Розглянуто процес нестаціонарного теплообміну порохового заряду артилерійського боєприпасу з навколишнім середовищем На підставі рівняння теплопровідності, використовуючи перетворення Лапласа, отримані математичні моделі, які описують зміну температурного поля заряду за сталої температури навколишнього середовища та для випадку лінійної зміни температури навколишнього середовища.