ВИКОРИСТАННЯ МНОЖИНИ МІКРОФОНІВ У АВТОМАТИЗОВАНІЙ СИСТЕМІ РОЗПІЗНАВАННЯ МОВЦЯ КРИТИЧНОГО ЗАСТОСУВАННЯ - Биков, М. М.; Ковтун, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Досліджено залежність якісних показників роботи автоматизованої системи розпізнавання мовців критичного застосування від використання множини мікрофонів для розпізнавання інформації. Для прийняття рішення щодо особи мовця використано суміші гаусових розподілів. Запропоновано правила формулювання остаточного рішення щодо особи мовця, які узагальнюють результати розпізнавання за інформацією від кожного мікрофону окремо.