СТВОРЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ МОНІТОРИНГУ ЗАБРУДНЕННЯ АТМОСФЕРНОГО ПОВІТРЯ МІСТА НА ОСНОВІ ТЕХНОЛОГІЇ «ІНТЕРНЕТ РЕЧЕЙ» - Мокін, В. Б.; Собко, Б. Ю.; Дратований, М. В.; Крижановський, Є. М.; Горячев, Г. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Розглянуто задачу створення інформаційної системи моніторингу забруднення атмосферного повітря міста шляхом організації автоматичної взаємодії різних інформаційно-вимірювальних пристроїв за технологією «Інтернет речей» («IoT»). Здійснено системний аналіз та обґрунтування вибору програмно-технічних рішень, необхідних для створення такої системи та для реалізації усіх етапів інформаційної технології на її основі (збирання, передавання, збереження, оброблення і візуалізація даних). В роботі використано практичний досвід авторів у створенні подібних систем та їх компонентів.