ДОСЛІДЖЕННЯ УМОВ ЗРИВУ СИНХРОНІЗАЦІЇ У ПРОГРАМНО РЕАЛІЗОВАНОМУ ПРИСТРОЇ ФАПЧ - Бондарєв, А. П.; Алтунін, С. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Досліджено граничні умови працездатності програмно реалізованого безфільтрового пристрою ФАПЧ. Розглянуто принцип дії ФАПЧ у статичному режимі та виведено вираз для обчислення смуги утримання досліджуваного пристрою ФАПЧ. Експериментально отримано динаміку зміни фазової помилки синхронізації в часі для різних початкових умов, а також смуги утримання для низки значень опорної частоти ГКН та частоти зрізу широкосмугового фільтра.