АНАЛІЗ ПЕРЕХІДНИХ ПРОЦЕСІВ У ДОВГІЙ ЛІНІЇ ЕЛЕКТРОПЕРЕДАЧ ЯК ЕЛЕМЕНТА ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИЧНОЇ СИСТЕМИ - Чабан, А. В.; Левонюк, В. Р.; Лисяк, В. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
На основі узагальненого міждисциплінарного (інтердисциплінарного) методу математичного моделювання, який ґрунтується на модифікації інтегрального варіаційного принципу Гамільтона-Остроградського, запропоновано математичну модель електросистеми, ключовим елементом якої є довга лінія електропередач. Репрезентовано результати комп’ютерної симуляції перехідних процесів у вигляді графіків, які аналізуються.