Математичне моделювання кидків струму намагнічування силових трансформаторів - Кутін, В. М.; Одреховський, В. Б. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано математичну модель для дослідження кидків струму намагнічування (КСН) в момент вмикання силового трансформатора у мережу. Показано, що розрахункові види КСН з достатньою точністю визначаються параметрами системи і насиченого трансформатора. Математична модель дозволяє порівнювати відстроювання від КСН різних реле і розраховувати параметри спрацювання захисту за параметрами системи і трансформатора за характеристиками однофазного КСН.