НАПРЯМКИ ДИВЕРСИФІКАЦІЇ ЕНЕРГОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ СВІТОВИХ ТЕНДЕНЦІЙ - Сердюк, В. Р.; Франишина, С. Ю.; Дишкант, Н. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
На основі загальносвітових тенденцій досліджено основні передумови розвитку вітчизняного ринку скрапленого природного газу з метою диверсифікації внутрішнього забезпечення енергетичними ресурсами. Проаналізований сучасний стан спотового ринку природного газу, наведені пропозиції та підходи диверсифікації джерел енергозабезпечення, у тому числі шляхом розбудови мережі сучасних енергогенерувальних об’єктів та терміналів з метою підвищення енергетичної безпеки країни.