ВЗАЄМОДІЯ ФУНДАМЕНТІВ У ВИТРАМБОВАНИХ КОТЛОВАНАХ З ПРУЖНО-ПЛАСТИЧНОЮ ОСНОВОЮ - Моргун, А. С.; Плясовиця, В. Ю. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
За числовим методом граничних елементів (МГЕ) розв’язано контактну задачу взаємодії палі з розширенням у нижній частині у витрамбованому котловані з ґрунтовою основою. Показано, що таким палям властива підвищена несуча спроможність завдяки значному збільшенню міцністних та деформативних характеристик ґрунтів ущільнених зон.