Комп’ютерне моделювання процесу визначення ефективності діяльності докторів наук та професорів ВНЗ із підготовки науково-педагогічних кадрів та створення якісної наукової продукції - Мокіна, Ю. В.; Штельмах, І. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
З метою автоматизації методики визначення ефективності діяльності докторів наук та професорів ВНЗ розроблено відповідні алгоритми та програмне забезпечення. Для оптимізації процесів створення вибірки, групування та аналізу даних з бази за допомогою об‘єктно-орієнтованого аналізу розроблено метод організації додаткових зв'язків між таблицями з даними.