ОЧИЩЕННЯ ГАЗОВОГО СЕРЕДОВИЩА ВІД OКСИДУ СУЛЬФУРУ(IV) ХЕМОСОРБЦІЙНИМ МЕТОДОМ - Гумницький, Я. М.; Дерейко, Х. О.; Симак, Д. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Подано теоретичний аналіз процесу поглинання оксиду сульфуру(IV) водною суспензією кальцію карбонату. Визначено ступінь поглинання SO2 та проаналізовано вплив кінетичних параметрів процесу на величину цього ступеня. Ступінь поглинання представлено теоретичною графічною залежністю.