ВПЛИВ СХІДЧАСТИХ ПОЗДОВЖНІХ КАНАВОК НА ХАРАКТЕРИСТИКИ РАДІАЛЬНИХ ГАЗОСТАТИЧНИХ ОПОР - Віштак, І. В.; Федотов, В. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Розглянуто радіальну газову опору з поздовжніми канавками різної глибини. Досліджувався вплив східчастої форми канавок на характеристики опори (радіальну навантажувальну здатність, жорсткість та витрати газу). З’ясувалося, що запропонована форма поздовжніх канавок радіальної газової опори, порівняно з опорою з канавками сталої глибини і оптимальними конструктивними параметрами має більшу безрозмірну радіальну жорсткість (на 20 %). Витрати газу через робочі зазори опор не залежать від профілю канавок.