ВЗАЄМОЗВ’ЯЗОК ТЕОРІЇ ПІДСУМОВУВАННЯ ПОШКОДЖЕНЬ ІЗ ЗАДАЧЕЮ ПРО ТАУТОХРОНУ - Краєвський, В. О.; Михалевич, В. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Встановлено взаємозв’язок між спадковою теорією підсумовування пошкоджень та задачею про таутохрону. Це не тільки надало можливість виявити нові властивості визначального співвідношення цієї теорії, що базується на степеневому представленні інтегрального ядра, а й указує на більш глибинні її зв’язки з різними розділами математики, зокрема з теорією інтегральних рівнянь.