Аналіз експериментальних досліджень атомно-абсорбційного спектрофотометра з капілярним електротермічним атомізатором - Лорія, М. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Подано результати експериментальних досліджень атомно-абсорбційних спектрофотометрів з атомізатором Массмана та капілярним атомізатором. Показано переваги спектрофотометра з капілярним електротермічним атомізатором, розташованим вертикально. При цьому значно зменшуються випадкові похибки вимірювання, неселективні спектральні перешкоди, підвищується точність і чутливість приладу. За відповідних конструктивних рішень градуювальні характеристики можуть бути лінійними, розраховуватися теоретично, або калібруватися за однією реперною точкою.