ЛІНГВІСТИЧНА МОДЕЛЬ КРИТЕРІЮ ПЕРЕВЕДЕННЯ РОЗПОДІЛЬНОЇ МЕРЕЖІ НА НАПРУГУ 20 КВ - Циганенко, Б. В.; Кирик, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Розроблено модель критерію переведення розподільної мережі на напругу 20 кВ на основі аналізу параметрів стану розподільної мережі для проведення експрес аналізу пріоритету кожної з мереж ліцензіатів з метою визначення черговості їх фінансування. За основу синтезованої моделі критерію прийнято лінгвістичне визначення пріоритету переведення розподільної мережі на напругу 20 кВ шляхом математичного відтворення нечітким логічним контролером на основі бази знань міркувань експерта, представлених лінгвістичними предикатами.