УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДИКИ ОПЛАТИ ЗА ПЕРЕДАВАННЯ РЕАКТИВНОЇ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ - Мельничук, Л. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Запропоновано систему оплати за реактивну електроенергію, за якої досягається прозорістьрозрахунків, повніша відповідність оплати та втрат електричної енергії та одночасно врахування динаміки їх змін зі зміною реактивного навантаження.