СТРУКТУРА ТА ЗМІСТ МОДЕЛІ УПРАВЛІННЯ ПРОЦЕСОМ ПРАКТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МОЛОДШИХ СПЕЦІАЛІСТІВ ТЕХНІЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ В УМОВАХ НАВЧАЛЬНО-НАУКОВО-ВИРОБНИЧИХ КОМПЛЕКСІВ - Бажан, С. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Проблема вдосконалення процесу управління практичним навчанням «молодших спеціалістів» вважається фундаментом для формування наступного рівня фахівців, у підготовці яких повинна бути задіяна наукова складова. Сьогодні необхідно провести оптимізацію форм і методів навчально-виробничої та науково-практичної діяльності коледжів і технікумів в системі вищої освіти. Повинна, нарешті, відбутися інтеграція різних типів навчальних закладів у виробничу сферу підприємств на державному та регіональному рівнях. Розробка нових державних стандартів щодо підготовки «молодших спеціалістів» і «молодших бакалаврів» дасть можливість скорегувати умови їх практичної підготовки в рамках навчально-науково-виробничих комплексів. Це необхідний і дуже важливий елемент реформи вищої освіти в Україні, без якого стає неможливим якісна підготовка фахівців та наближення нашої освіти до європейського рівня.