Гендерне обличчя науки в Україні - Герасимова, І. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проблема підготовки наукових кадрів в Україні є актуальною і важливою для забезпечення економічного зростання держави. Проте інтелектуальний потенціал науковців може бути реалізований повністю за умов гендерного паритету в науці. З метою його виявлення проаналізовано співвідношення чоловіків і жінок, які отримали дипломи кандидатів та докторів наук в Україні за останні шість років. Виявлено гендерну нерівність у розвитку науки. Накреслено подальші напрями дослідження означеної проблеми.