ВИЗНАЧЕННЯ ЗАКОНУ ЗМІНИ СИЛИ, ЩО ДІЄ НА ЗАГОТОВКУ ЗІ СТОРОНИ ДЕФОРМУВАЛЬНОГО РОЛИКА ПІД ЧАС РОТАЦІЙНОЇ ВИТЯЖКИ ОСЕСИМЕТРИЧНИХ ДЕТАЛЕЙ - Шевчук, Є. І.; Шевчук, К. І.; Сивак, І. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Виконані дослідження НДС в зоні контакту деформувального ролика із заготовкою при ротаційній витяжці осесиметричних деталей експериментально-розрахунковим методом. Установлено величину та закономірності зміни сили, діючої на заготовку, за якої забезпечується виготовлення заготовки заданої геометричної форми і без локальних стоншень.