ВИЗНАЧЕННЯ ДОЦІЛЬНОСТІ СТВОРЕННЯ ВИРОБНИЧИХ ПІДРОЗДІЛІВ З ТЕХНІЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ТА РЕМОНТУ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ - Митко, М. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Зараз на більшості автотранспортних підприємств незалежно від їх потужності технічне обслуговування та ремонт транспортних засобів виконують за технологічно замкненим циклом, тобто створюється вся номенклатура виробничих підрозділів. В сучасних умовах це не завжди є доцільним, так як потребує значних капітальних вкладень та витрат, призводить до збільшення собівартості перевезень та зменшує конкурентоспроможність підприємств на ринку транспортних послуг. Розглядається методика визначення доцільності створення виробничих підрозділів з обслуговування та ремонту автомобілів в залежності від трудомісткості та собівартості цих робіт на підприємствах і вартості нормо-години на автосервісних підприємствах, які знаходяться поруч. Удосконалення структури виробничих підрозділів з обслуговування та ремонту автомобілів дозволить зменшити витрати на підтримку транспортних засобів в роботоздатному стані та підвищити ефективність роботи підприємств.