АНАЛІЗ НАУКОМЕТРИЧНИХ ІНДИКАТОРІВ ДЛЯ ОЦІНЮВАННЯ ЗДОБУТКІВ ВЧЕНОГО - Штовба, С. Д.; Штовба, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Здійснено аналіз основних наукометричних індикаторів, які враховують кількість публікацій та кількість цитувань, як окремо, так і спільно. Показані способи врахування додаткової інформації щодо кількості співавторів, статусу журналу, наукового стажу, договірного цитування тощо. Розглянуто пастки наукометричних індикаторів, які пов’язані з прихованими та з неформальними посиланнями, а також з помилками у списку літератури. Описано робастний спосіб ідентифікації наукових зірок на основі підрахунку кількості високоцитованих статей-шедеврів.