ОЧИЩЕННЯ СТІЧНИХ ВОД ВИРОБНИЦТВА ХАРЧОВИХ ОЛІЙ - Дячок, В. В.; Гуглич, С. І.; Мараховська, А. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Представлено результати досліджень структури емульсії, яка утворюється у стічних водах виробництв харчових олій. З’ясовано вид емульгатора, обґрунтовано ефективний метод руйнування емульсій на основі встановленого їх складу. Запропоновано спосіб руйнування емульсії, що забезпечує якісне очищення стічних вод, та не призводить до утворення додаткових забруднювачів.