Генетична мінімізація вартості контролів в технологічному процесі з урахуванням дефектів різних типів - Штовба, С. Д.; Козачко, О. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано швидкий генетичний алгоритм оптимального вибору кратностей контрольно-доробчих операцій, які за мінімальної вартості забезпечують необхідні рівні бездефектності ТП по кожному типу дефектів. Розроблений генетичний алгоритм оптимізує швидше за рахунок: процедури ініціалізації доброї початкової популяції, швидкого способу розрахунку показників надійності, адаптивної фітнес-функції та ефективної схеми турнірної селекції.