НАВЧЕНИЙ КЛАСИФІКАТОР З РОЗШИРЕНИМИ ФУНКЦІОНАЛЬНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ - Мартинюк, Т. Б.; Ворожбит, В. В.; Перебейніс, О. М.; Позднякова, Т. Ю. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Розглянуто алгоритм класифікації за дискримінантними функціями (ДФ). Показано процес формування двох вихідних векторів: класифікації та рангів ДФ з використанням оброблення елементів матриці за різницевим зрізами. Запропоновано удосконалення блока класифікації у складі навченого класифікатора.