ТРАНСФОРМАЦІЯ СТАТИСТИЧНИХ ПІДХОДІВ ВИДІЛЕННЯ ДИНАМІКИ ЕКОНОМІЧНИХ ЦИКЛІВ - Данилов, В. Я.; Глухова, Н. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Висвітлено основні статистичні підходи щодо трансформації  економічних часових рядів на тренд та циклічну компоненту. Виділені основні недоліки емпіричних досліджень в Україні, що пов’язані з нехтуванням характеристиками тренда в економічних даних. Висвітлено проблему прогнозування економічних процесів за допомогою ARIMA-моделей. Сформовано рекомендації щодо методики дослідження часових рядів в економічних дослідженнях.