МЕТОДИ ВИМІРЮВАННЯ РІВНЯ КОНЦЕНТРАЦІЇ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА І ВПЛИВ РОЗМІРУ ПІДПРИЄМСТВА НА ЙОГО ЕФЕКТИВНІСТЬ - Грабовецький, Б. Є.; Чаплигіна, О. В.; Козяр, Л. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Розглянуто теоретико-методологічні аспекти концентрації виробництва у галузі сільського господарства. Наведена система показників, які характеризують розмір підприємства з метою вибору найприйнятнішого. Проаналізовано методи, що застосовуються для оцінки, рівня концентрації виробництва, наведені недоліки і переваги кожного з них. Обґрунтовано механізм дії факторів, які сприяють зростанню рівня ефективності діяльності підприємства в результаті підвищення концентрації, водночас акцентована увага на те, що зазначений механізм дії має певні межі.