До питання моделювання характеристики намагнічування електродвигуна постійного струму з послідовним збудженням - Мокін, О. Б. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Встановлено, що представлення моделі кривої намагнічування сукупністю параболи та прямої дає найточнішу апроксимацію універсальної кривої намагнічування електродвигуна постійного струму з послідовним збудженням ЕДПЗ порівняно з представленням цієї кривої намагнічування математичними моделями, які базуються на апроксимації кривої намагнічування ареа-синусом та гіперболічним тангенсом. Показано, що математичні моделі, які базуються на апроксимації кривої намагнічування гіперболічним тангенсом та ареа-синусом, недоцільно використовувати для розв’язання задачі мінімізації втрат електроенергії ЕДПЗ.