Оцінка ефективності систем діагностичного контролю - Кутін, В. М.; Ілюхін, М. О.; Кутіна, М. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано використати ентропію як міру оцінки ефективності системи діагностичного контролю. Встановлено аналітичну залежність для визначення вірогідності стану об’єкта діагностування для будь-якого моменту часу і ефективності системи діагностичного контролю.