ПОБУДОВА КРИВОЇ ТЕЧІЇ МАТЕРІАЛУ ЗА ГРАНИЦЯМИ МІЦНОСТІ І ТЕКУЧОСТІ - Грушко, О. В.; Огородніков, В. А.; Побережний, М. І.; Єленич, М. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано метод побудови кривих течії на основі стандартних механічних характеристик матеріалу — границі міцності і текучості. Апроксимація кривих течії прийнята у вигляді степеневої функції за П. Людвигом. Показано особливості методу та його достатню точність. Спосіб побудови кривої може бути використаний під час оцінювання питомої енергії деформування в експертизах дорожньо-транспортних пригод.